M’n BMS is online maar het gedrag kan ik nog helemaal verklaren en is ook nog niet goed.
Ik heb een html5 canvas page die alle voltages laat zien en opties om instellingen te wijzigen:

image

Zo kan ik het maximum voltage instellen waarbij de load weerstand ingeschakeld zou moeten worden. Op de pcb kan je zien door middel van een led of dit gebeurd. In bovenstaand voorbeeld heb ik deze waarde op 3.45V staan, omdat het hoogste cell voltage 3.5 is verwacht ik dat de minstens 1 load weerstand aangaat.. maar dat gebeurd niet… en dat is dus een beetje vreemd.

image

Als ik hem dan nog lager zet dan gaan er wel loads aan.. maar weer te veel naar mijn mening.

De code in de microcontroller is super simpel.. kan bijna niet fout gaan:

if CellV < FailLow then low Load endif if CellV > FailHigh then high Load endif