De beetle heeft 2 belangrijke problemen.. de range is te klein en de topsnelheid mag ook wel wat hoger.

De snelheid kan je verhogen door het voltage te verhogen van het accupack.. dat is nu 72 volt en de motor kan tot 110V hebben. Bovendien is de motor efficienter op een hoger voltage dus dan wordt de range automatisch groter…. niet genoeg natuurlijk daarvoor moet er ook een LifePO4 batterypack in.

Probleem met het verhogen van de spanning is dat de controller die er nu in zit dit niet aan kan. Deze is gemaakt voor 72V en slaat automatisch af bij een hoger voltage.

Dit is um.. de bangerik voor hogere spanningen dan 72V:

image

Dus een nieuwe controller is een must. Lang gewikt en gewogen en toch maar besloten om te gaan voor de open source controller van Paul Holmes “Open revolt”. Deze is gemaakt voor 144V en max 500A. Dat is voorlopig genoeg. Paul verkoopt de PCB’s voor de controller masterboard en powerboard en deze heb ik dus besteld. Tegelijk de onderdelen voor erop op de mouser.com site..

Leuke bijkomstigheid is dat (als het werkt) dit een heel stuk goedkoper is dan een controller kant en klaar kopen. In onderdelen kost deze controller ongeveer 250 euro. Een controller met deze spec’s kopen is minimaal 1500 euro.